Presentatie boek 'Brieven aan mijn zus' van Harry Poelman. 

 

Het boek:

Gedurende een periode van vier jaar schreef

Harry Poelman zijn zus Christa honderden
brieven. Vanaf het moment dat bij haar de diagnose darmkanker werd gesteld tot aan de dag van haar overlijden. Met zijn schrijven wilde hij haar opbeuren, betrekken in zijn leefwereld én even afleiden van haar eigen zorgen.
Het zijn merendeels 'dagboekachtig' geschreven brieven. Stuk voor stuk zijn het miniatuurtjes.
Zijn stijl is poëtisch, luchtig van toon, mooi van
taal. One letter a day, keeps the doctor away, moet hij hebben gedacht. Brieven schrijven als een vorm van mantelzorg, pen en papier als medicijn voor de geest. Christa heeft veel plezier beleefd aan zijn brieven.
Ze voelde zich getroost. Haar dagen werden er iets lichter door.

Een boek over liefde, hoop, verlangen en verdriet.

 

 

 

 

Activiteiten

Vrijdag 10 februari 2017 op de Dag van de Mantelzorg is de feestelijke boekpresentatie van 'Brieven aan mijn zus' in het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

Schrijver Harry Poelman wordt geinterviewd over zijn boek (tevens zijn debuut) door Ger Ceelen en zal aansluitend zijn boek signeren. Hiernaast zijn er bijdragen van diverse betrokkenen, oa.van Wilco Kruijswijk van het Expertise Centrum Mantelzorg/Movisie, Ben Simmes, Lucy Goslinga, Siem Poelman, Christel Bluemer en Robin Logjes van Pharos Uitgevers. Met muzikale omlijsting van Peter Heuts.       

Aanmelden

Jos Poelman, jospoelman@ziggo.nl

In het hele land organiseren organisaties voor mantelzorgondersteuning en andere organisaties activiteiten in de regio. Kijk op de landkaart om te zien of er in jouw regio iets georganiseerd wordt. 

Staat er geen activiteit op de kaart in jouw woonplaats of bij jou in de buurt? Zoek dan contact met de organisatie voor mantelzorgondersteuning bij jou in de buurt en informeer naar de Dag van de Mantelzorg.