De jaarlijkse Dag van de Mantelzorg is op 10 november. Rond deze datum vinden in het hele land activiteiten plaats om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Het Steunpunt Mantelzorg van Welcom organiseert dit jaar twee prachtige theatervoorstellingen voor alle mantelzorgers in onze gemeente Montferland. Mantelzorgers zijn van harte welkom in het Barghse Huus te 's-Heerenberg, Willem van den Berghstraat 1. Zij kunnen zich aanmelden voor het programma van 8 of 10 november.

De Dag van de Mantelzorg wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Montferland die hiermee haar waardering uitspreekt voor alle mantelzorgers in onze gemeente.

Activiteiten

PROGRAMMA Woensdag 8 november
Een voorstelling over en voor mantelzorgers. Met deze voorstelling van theaterbureau Klinker hopen we mantelzorgers een hart onder de riem te steken. Mantelzorgen is zwaar maar het heeft zo weinig zin om bij de pakken neer te gaan zitten en deze voorstelling laat u dat zien.
19.00 uur Ontvangst met koffie en gebak
19.15 uur Opening 19.30 uur Theater "Over de kopzorg"
20.30 uur Hapjesbuffet met een drankje
21.45 uur Afsluiting
 
PROGRAMMA Vrijdag 10 november
De Omdenkshow van Ja-maar¨ is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws. Het is een theatraal programma over omdenken en verandering. Beer op de weg? Geef 'm een knuffel!
14.30 uur Ontvangst met koffie en gebak
14.45 uur Opening
15.00 uur Theater "Omdenken"
16.30 uur Buffet met drankje
17.30 uur Afsluiting

Aanmelden

Komt u ook?
Deelname voor mantelzorgers is gratis! Aanmelden kan tot 26 oktober. Dit kan via de website: 
www.iedereenwelcom.nl of telefonisch via de Welzijnslijn van Welcom: 0316 - 29 28 28. Bij aanmelding dient men door te geven of men kiest voor het programma van woensdag 8 november of van vrijdag 10 november.

In het hele land organiseren organisaties voor mantelzorgondersteuning en andere organisaties activiteiten in de regio. Kijk op de landkaart om te zien of er in jouw regio iets georganiseerd wordt. 

Staat er geen activiteit op de kaart in jouw woonplaats of bij jou in de buurt? Zoek dan contact met de organisatie voor mantelzorgondersteuning bij jou in de buurt en informeer naar de Dag van de Mantelzorg.