Zorg jij voor een naaste? Deel met ons jouw mooie mantelzorgmoment.

Lees hieronder de mooie momenten van andere mantelzorgers.

Mijn verhaal

Onlangs realiseerde Aafje een langgekoesterde wens van Leni Gabriëls. Zij bracht een etmaal samen door met haar man Aad. Aad heeft door ziekte zorg nodig en woont niet meer thuis. Een vrijgekomen echtparenkamer in Aafje Meerweide maakte dit voor even weer mogelijk.

Wens in vervulling
Kortgeleden uitte Leni Gabriëls de wens weer eens ouderwets een etmaal samen met haar man Aad door te kunnen brengen. Aad Gabriëls is door een beroerte halfzijdig verlamd en daardoor afhankelijk van zorg. Hij woont in een éénpersoonskamer op de verpleegafdeling van Aafje Meerweide. Leni woont in IJsselmonde, in hun voormalige woning.

Aafje Meerweide heeft echtparenkamers, waarvan er tijdelijk een leeg stond. In een weekend kon Aafje de wens van Leni en Aad in vervulling laten gaan. Door inzet van de technische dienst (een hoog/laag bed is eigenlijk te breed voor de deuropening), schoonmaak, zorg (door medewerkers die Aad kent) de keuken (leveren van maaltijden en versnaperingen) en de voormalige bewoonster (liet wat plantjes achter) had het echtpaar een heerlijke tijd samen.

Samen onder ons eigen dekbed
Het samenzijn was als vanouds. Leni: “Zo samen in een tweepersoonskamer nodigt veel meer uit om met elkaar in gesprek te gaan. Er is meer privacy en je durft toch meer je genegenheid naar elkaar te laten zien, zonder de kans dat er iemand binnenkomt. Het was een knus samenzijn onder ons eigen dekbed.” Het was maar voor één nacht, maar Aad genoot er mijmerend maandagochtend nog van en zei: “Ja…….gisteren waren wij gezellig samen!”